Цветан Гашевски записа победа за престиж над легендарния борец Джон Брезенк в демонстративен мач в Стара Загора. Американецът беше в България за двубоите от Световната купа. Надпреварата събра осем от най-силните състезатели по канадска борба в тежка категория до 100 кг, които си разпределиха 15 000 щатски долара.

Брезенк се ползва с имиджа на институция в канадската борба и е една от иконите на този спорт. Той е известен като личния инструктор и консултант на Силвестър Сталоун по време на снимките за култовия филм „На върха”. Американецът продължава професионалната си кариера, независимо че вече е на 46 години.
Джон, който преди година претърпя операция на дясното рамо, все още не се е възстановил и успя да спечели само 1 от трите си мача в града на липите, пише sport-vt. Многократният световен шампион първо падна катастрофално с 0:6 от Дмитрий Трубин, световен шампион и шампион на Азия (Казахстан).

Във втория кръг все пак се реваншира и победи Теренс Оперман с 5:1, а в мача за 5-6 място загуби от взривния грузинец Васили Дауташвили с 2:4. След срещата Брезенк не спести комплиментите за Гашевски и изненадващо получи предложение да се пробва срещу Цецо. Залата, която събра над 1000 зрители, експлодира от аплодисменти, а Джон Брезенк показа и неподозирани артистични заложби. Легендарният американец отдаде дължимото на българския си приятел, който записа победа преди всичко за престиж, а залата възнагради и двамата изпълнители за шоуто.