Защитаващият титлата си отбор на Германия ще играе срещу Австралия на финала на световното първенство по хокей на трева в Индия. Германците ще се опитат да станат световни шампиони за трети път поред.

Олимпийските шампиони от Германия разбиха Англия с 3:1 на полуфинала, докато световният № 2 Австралия, който загуби от немците на финалите през 2002 и 2006 г., се наложи трудно с 2:1 над Холандия.

Германия водеше с 3:1 на почивката и се защитаваше умело през втората част, за да остане без загуба на турнира в Ню Делхи.

Немците поведоха с 2:0 още в 11-ата минута след попадения на Ян-Марго Монтаг и Оливер Корн. Монтаг вкара третия си гол на първенството при изпълнение на наказателен корнер. Корн успя да се разпише при добавка на отбит удар.

Англичаните, които победиха Германия на финала на европейското първенство през миналата година, върнаха едно попадение чрез Ричард Смит, но Мартин Ханер върна аванса от 2 гола на тима си. Линус Бут оформи победата на немците 10 минути преди края на мача.

Люк Дьорнер вкара седмия си гол на турнира, а Глен Търнър своя шести при победата Австралия над Холандия. Попадението на „лалетата” бе реализирано от звездата им Таеке Таекема след наказателен корнер. Въпреки агресивния си стил холандците не стигнаха до изравнителен гол.

Канада победи Пакистан с 3:2 след продължение и завърши на 11-о място. Последната 12-позиция остана за азиатския тим. Скот Тъпър вкара победния гол за „кленовите листа”./БЛИЦ

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО ПО ХОКЕЙ НА ТРЕВА
Резултати от 11 март
Полуфинали
Германия – Англия 4:1
Австралия – Холандия 2:1
Мач за 11-о място
Канада – Пакистан 3:2 след продължение

Предстоящи на 12 март
Мач за 9-о място
Нова Зеландия – ЮАР
Мач за 7-о място
Аржентина – Индия
Мач за 5-о място
Южна Корея - Испания