Скандал заради участието на гейове разтърси Париж два месеца преди началото на олимпийските игри в Париж. Крайнодясна организация започна активна борба заради планираното отваряне на Дом на гордостта, който да се превърне в средище на хората с нетрадиционна сексуална ориентация по време на най-голямото спортно събитие за годината.

„Ще защитаваме живота, семейството и свободата по целия свят. Този Дом на гордостта ще измести центъра на вниманието от най-важното – олимпийските игри. Нашата борба е в подкрепа на всички, които вярват в истинския олимпийски дух – единство, неутралност, честен спорт“, обявиха от CitizenGO.

„Върхът на всичко е решението един травестит (б. ред. - Минима Жесте) да носи факела с олимпийския огън навръх националния празник на Франция – Денят на Бастилията (14 юли). Това ли е лицето на страната пред света. Човек, който открито пропагандира хомосексуализма и Дом на гордостта за всички със различна от нормалната сексуална ориентация. Искаме да събудим обществото, което да реагира на откровената реклама на неестествени изкривявания“, допълниха от организацията.

От CitizenGO се похвалиха, че вече са събрали 12 000 подписа под петицията си срещу откриването на Дом на гордостта за олимпийските игри в Париж.