14 медала - 2 златни, 5 сребърни и 7 бронзови спечелиха българските състезатели в 23-ото издание на традиционния международен турнир по спортна гимнастика "Босфора" в Истанбул. В състезанието участваха гимнастици от 11 страни. България бе представена от общо 6 състезатели (двама мъже, две жени и двама младежи) и взе най-много отличия.

Александър Марков е втори в многобоя при мъжете, а Богомил Куюмджиев е трети, информира БТА. Във финалите на уредите Марков е трети на кон и втори на халки, а Куюмджиев - трети на халки. При жените Калина Тодорова е четвърта в многобоя, а Ралица Милева - пета.

На отделните уреди Тодорова е втора на греда, а Милева - трета на смесена успоредка, на прескок и на греда. При младежите Велислав Вълчев е втори в многобоя и извоюва две титли на уредите - на халки и висилка. Емил Стоименов е втори на прескок и трети на висилка.

Това бе последното състезание преди световното първенство от 8 до 19 октомври в Лондон. Националният отбор ще бъде на лагер от 25 септември във Франция и направо ще лети за Лондон след това. /БЛИЦ