В края на тази седмица зрителите на RING.BG и абонатите на voyo.bg ще имат възможност да проследят на живо един от най-големите европейски турнири в голфа Volvo World Match Play 2013. Той ще се проведе на игрището "Тракийски скали" край Каварна, където са 24 от най-големите звезди в този спорт.

Световният Volvo мач плей шампионат ще бъде излъчен пряко по RING.BG и онлайн на voyo.bg от 16 до 19 май, а най-интересното от целия турнир ще бъде обобщено на 20 май (понеделник) от 23:30 часа по bTV.

През 2013 Volvo World Match Play отбелязва 50 години от първия Световен мач плей шампионат. Наградният фонд е в размер на 3,4 милиона евро, а победителят от България ще си тръгне с чек за 800 000 евро. Според регламента участниците ще бъдат разделени на осем групи по трима, които ще участват в груповата фаза в четвъртък и петък. Шестнадесетте най-добри ще продължат с елиминации в събота и полуфинал и финал в неделя.

Във Volvo World Match Play 2013 ще вземат участие представители на 14 страни от цял свят. В това число е внушителната южноафриканска група - Брендън Грейс, който е победител в надпреварата през 2012-а, Джордж Кутзее, Ричард Стърн и Томас Айкен, както и чилиецът Фелипе Агилар и силната тайландска двойка Тонгчай Джайди и Кирадеч Апибарнрат. На игрището "Тракийски скали" ще присъстват още 14 голфъри от Топ 50 в света, включително звездата на Европа за "Райдър Къп" Иън Полтър, победителят от 2011 г. Греъм Макдауълъл, шампионът от US Open за 2010 г. Петер Хансон.

Австралиецът Брет Ръмфорд, който спечели Volvo China Open 2013 в неделя, 5 май. Играчите от Американската верига Бо Ван Пелт (№ 26 в световната ранглиста) и живеещият в Америка шведски голфър Карл Петерсон (№37 в света) ще играят за първи път в Световния Volvo мач плей шампионат, а австралиецът Джеф Огълви отново е сред участниците след последното си появяване през 2005г. Сред другите забележителни дебютанти са Торбьорн Олесен, който се отличи с играта си на US Masters и заема 33-то място в световната ранглиста, и испанецът Гонсало Фернандес-Кастаньо (№ 31).

Volvo World Match Play 2013 се отразява от над 250 световни спортни медии и се гледа от над 1,5 милиарда души. Турнирът се посещава от над 8000 туристи, а съпътстващите VIP събития събират световните величия в голфа и много светски личности, любители на този престижен спорт.