Страхотни новини за българския спорт пристигнаха от турския курорт Анталия.

Мария Петрова беше избрана за член на Техническия комитет по художествена гимнастика към Международната федерация по гимнастика (ФИГ), общо петима българи влязоха в ръководните структури на централата.

Илиана Раева: Битката няма да е лека, вярвам в победата

Трикратната абсолютна световна шампионка и вицепрезидент на БФХГ Мария Петрова беше избрана за член на Техническия комитет по художествена гимнастика към ФИГ на провеждащия се Конгрес в Турция.

Бяха избрани шест членове на ТК от 14 кандидати. Мария Петрова получи 49 гласа, което е втори резултат. Наталия Буланова от Азербайджан има същия брой гласове. Най-много събра германката Изабел Саваде - 52.

Общо петима българи влязоха в ръководните структури на организацията. Председателят на Българската федерация по скокове на батут Стоян Димитров беше избран за трети пореден мандат за член на Съвета на ФИГ. За него гласуваха 17 души.

 Winbet - победата е емоция! (18+)

Генералният секретар на БФ Скокове на батут Мариела Стойчева влезе в ТК в този спорт, след като получи 107 гласа.

Николина Христова стана член на ТК по акробатика, а Десислава Богушева беше избрана за член на ТК по аеробика.

Част от българската делегация в Анталия са и президентите на Българската федерация по гимнастика Красимир Дунев и на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.

По-рано днес японецът Моринари Ватанабе беше преизбран за втори път за президент на Международната федерация по гимнастика.