Националният ансамбъл по художествена гимнастика в състав Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова постигна грандиозен успех в Токио, спечелвайки олимпийското злато. Момичетата на Весела Димитрова и Михаела Маевска зарадваха цяла България преди часове. 

Докато грациите се бореха за златото, техни близки се събраха в залата им за тренировки в София, за да съпреживеят битката им по пътя към олимпийския връх.

"Радваме се, че този 15 годишен труд, 20-годишен при някои от тях, им се отплати и достигнаха до най-високото ниво. Това е най-щастливият момент в живота ни. Може би, само когато са се раждали сме били по-щастливи. Радвам се, че трудът им се отплати. Те са гордост за цяла България", каза пред NOVA щастливият баща на Мадлен Радуканова - бившият треньор на футболния ЦСКА Милен Радуканов.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Безсънна нощ в очакване на чудо е имала и трикратната ни световна и европейска шампионка по художествена гимнастика Мария Петрова.

„Не можах да спя. Цяла нощ се въртях и накрая си казах „не мога да стоя на едно място, нещо ще се случи”, разказа Петрова.

"Емоцията е неописуема, защото нашият ансамбъл наистина е най-добър. Те го заслужават, играха превъзходно”, коментира Татяна Стоянова, старши треньор на ансамбъла.