Великият Димитър Пенев явно се оказа пророк. Преди известно време Стратега шашна всички с думите, че ЦСКА и Левски трябва да се обединят, за да имаме отново резултати на футболния терен. Обеденинието стана факт днес. Легендата на Левски Георги Иванов – Гонзо и председателят на централния фенклуб на ЦСКА Димитър Ангелов – Дучето бяха заедно и се обединиха макар и за няколко часа. Двамата участваха в откриването на уникален шахматен турнир между фенове на Левски и ЦСКА в столичната зала “Универсиада”.

В надпреварата взеха участие вицепремиерът Цветан Цветанов, който победи Гонзо, а премиерът Бойко Борисов и Дучето направиха реми. “Това е начинът за решаване на спорове – на стадиона и на шахматната дъска”, каза Бойко Борисов преди началото на епичните сблъсъци.

Турнирът ще се играе на 100 дъски и е отворен за всички фенове. Форматът на срещата е „футболен” - 2 партии с размяна на фигурите и 45-минутни контроли. В залата присъстват ученици на всякаква възраст, други политици, актьори и гросмайстор Кирил Георгиев./БЛИЦ