Нарушение на Закона за юридически лица с нестопанска цел е направила Българската федерация по гребане. От централата са дали финансовия си отчет за 2008 г. на Министерството на правосъдието, без да има одобрен такъв от общото събрание, пише в. "7 дни спорт".

В брой 94 на Държавен вестник от 27 ноември федерацията е обявила, че свиква общо събрание на 30 януари, на което ще бъде приет отчетът за 2008 г. и ще бъде гласуван бюджет за вече изминалата 2009 г. Това събрание е трябвало да се проведе преди 31 май 2009 г., когато отчетът трябва да бъде предаден на Министерството на правосъдието.

"Знам, че това, което правим, не е правилно, но просто така се стекоха нещата. Общото събрание за миналата година трябваше да е през септември, но просто се случи така, че нямаше как да стане. Тази година ще имаме 2 събрания - едно сега и едно най-вероятно през април", заяви председателят на БФГребане Светла Оцетова.

На редовното събрание на 30 януари Оцетова най-вероятно ще се изправи срещу все още неизвестен кандидат за поста. "Не съм чула дали ще имам опонент, но сигурно ще изникне. Новото ръководство ще каже кога да е другото общо събрание", допълва Оцетова./БЛИЦ