Българската федерация по гребане вероятно ще има ново ръководство след Нова година. Това обяви президентът на родната централа Васил Радев.

През април тази година Радев замени на поста Светла Оцетова. Преди около две седмици Седем клуба от общо 19-те във федерацията обявиха, че искат свикване на извънредно общо събрание на БФГребане. В момента се очаква решението на съда. Бюджетът за 2013 г. ще бъде намален всравнение с предходната.

"Управителният съвет на федерацията подкрепя искането за свикване на Общо събрание за смяна на ръководството. Очакваме решението на съда. Вероятно това ще стане след Нова година. Ние искаме всичко да мине през съда, за да може колегите след това да работят спокойно следващите четири години", заяви Радев на пресконференция днес.

Той каза, че няма да се кандидатира за поста отново."Аз лично не мисля да се кандидатирам, защото съм разочарован от отношението на колегите. Ние сме гребци в един затъващ кораб и трябва заедно да го издърпаме.

Опитах се да обединя всички, но не успях. Не може клубовете само да искат от федерацията", добави още Васил Радев. Той заяви, че има много желаещи за поста. На въпрос към Румяна Нейкова дали би се кандидатирала тя каза, че в момента не може поради конфликт на интереси, но за в бъдеще времето ще покаже.