Грета Банишка спечели многобоя при кадетките до 15 години на Международния турнир, който съпътства Световната купа по спортна гимнастика и акробатика. Тя постигна най-добър резултат на прескок и смесена успоредка, което се оказа достатъчно за златото в генералното подреждане. Второто място е за Памела Георгиева (втора на земя и греда), а трета стана туркинята Енфал Кешкин.

При момичетата до 13 години Рая Апостолова стана втора в многобоя (първо място на геда и втори на прескок и земя), след шампионката Ипек Бакар от Турция. Третото място е за Рая Ранчова (първа на земя и трета на успоредка).

„В момента за момичетата е важно да трупат опит. Грета Банишка, Памела Георгиева и някои от другите деца ще участват на Европейския младежки фестивал в Тбилиси, Грузия и тепърва ще навлизат в по-добра спортна форма. Повечето от състезателките усложниха съчетанията си и сега изпробват нови и по-трудни елементи и е нормално да има и повече грешки. Като цяло всички се представиха според очакванията“, сподели националният ни треньор Илко Гиров.