Българинът Ивайло Пеков се представи достойно в двубоя си на телевизионната маса в зала „Универсиада" срещу световния шампион от 2010 година Нийл Робъртсън, но отстъпи с 0:4 фрейма в първия си мач от турнира по снукър от PTC сериите VICTORIA BULGARIA OPEN.

Пеков демонстрира много качествен снукър в първите две партии, но в крайна сметка разликата в класите се оказа решаваща и Гръмотевицата от Австралия очаквано победи. Робъртсън в момента е номер 2 в света, а негов следващ съперник в зала "Универсиада" ще бъде Кърт Мафлин. Той надделя с 4:0 части срещу Красимир Камешев.

За жалост, още български представители в лицето на Юлиан Петров, Христо Сираков и Станислав Хаджипопов отпаднаха още на старта на надпреварата.
 
В друг мач, игран тази сутрин, световният шампион от 2006 година Греъм Дот не даде нито партия на друг роден състезател - Константин Гочев. Шотландецът имаше шанс да направи и макимален брейк от 147 точки, но добрата му серия приключи на 104 точки. В следващата фаза на турнира 36-годишният Дот ще се изправи срещу Джейми О`Нийл, елиминирал Козмин Константин след успех с 4:0 фрейма.

БЛИЦ ви представя резултатите до момента:

От четвъртък:

Тибериу Теодору – Джо Стийл 0:4 фрейма
Матю Дей – Иван Кюпов 4:1
Данаил Тугов – Ивелин Боянов 2:4
Гари Стийл – Николай Влашев 1:4
Лъчезар Русаков – Райън Каустън 0:4
Лъчезар Гергов – Оливър Браун 0:4

От днес:

Нийл Робъртсън - Ивайло Пеков 4:0
Кърт Мафлин - Красимир Камешев 4:0
Майк Дън - Юлиан Петров 4:0
Антъни Хамилтън - Оливър Браун 4:0
Греъм Дот - Константин Гочев 4:0
Джейми О`Нийл - Козмин Константин 4:0
Джими Робъртсън - Станислав Хаджипопов 4:0
Матю Стивънс - Христо Сираков 4:0