Мирослав Кирчев спечели европейската титла за младежи до 23 години в едноместния каяк (К1) на дистанция 500 метра на първенството за юноши и младежи, което се провежда в Москва. Днес в руската столица се състояха финалите на кану и каяк на половинкилометровата дистанция.

Младата ни надежда при юношите Кристиан Душев, също на едноместен каяк, изпусна третото място в последните метри на финалната гонка и остана четвърти. Душев е син на олимпийската и световна медалистка Огняна Душева и на друг медалист от големи първенства, а сега най-обещаващият български треньор Андриан Душев.

Седмо място във финалите на 500 метра на едноместно кану (С1) във възрастта до 23 години пък зае Атанас Марков. Двойката кану в състав Богомил Иванов и Георги Велинов зае осмото място във финала също до 23 години, а Екатерина Петкова при девойките се класира девета на едноместен каяк.

"Много сме радостни от тези постижения на младите ни гребци. Задачите пред тях не бяха толкова високи, предвид на това, че с години работата с подрастващите бе занемарена от предишното ръководство. Благодарение на усилията на младите треньори като националния селекционер Петър Мерков и Андриан Душев и на консултанта Ласло Ковач вече се вижда резултат", заяви за БТА спортният директор на федерацията ни Емил Младенов./БЛИЦ