Утре, 26 април, от 11,00 ч. в заседателната зала на V етаж в сградата на МФВС официално ще бъде даден старт на Националната кампания „Аз обичам спорта” за 2012 г. Тя ще се реализира за трета поредна година. Кампанията е със социална насоченост към децата и обхваща целия май, обявен от МФВС за „Месец на българския спорт“. Миналата година кампанията достигна до повече от 30 000 деца.

През май месец в кампанията на МФВС „Аз обичам спорта“ ще се включат редица големи български състезатели. На пресконференцията до министър Свилен Нейков ще застанат част от лицата посланици на кампанията и българския спорт - сноубордистката Александра Жекова, олимпийската шампионка в тройния скок Тереза Маринова, параолимпийската медалистка Стела Енева, волейболният национал Матей Казийски, гросмайстор Веселин Топалов, националната треньорка по художествена гимнастика Илиана Раева заедно с момичетата от ансамбъла.

Всички заедно ще мотивират повече деца към занимания със спорт като алтернатива на заседналия начин на живот, компютрите и вредните зависимости – наркотици, алкохол, цигари.

За първи път от тази година кампанията ще бъде подкрепена и от бизнеса в лицето на М-Тел – един от най-големите инвеститори в спорта в България. Телекомът ще осигури разнообразни предметни награди за децата.