Ансамбълът по художествена гимнастика на България получи приза за отбор на миналия месец юни заради поредното си добро представяне. Тогава нашите спечелиха бронзов медал на съчетанието на обръчи и бухалки на европейското първенство в Холон (Израел), останаха четвърти на ленти и пети в многобоя.

"На 20 юли заминаваме за Баку, за последната ни Световна купа. На нея няма да участват ансамблите на Украйна и Беларус. За мен бе доста изненадващо, че украинките не бяха и в Казан (Русия) за миналата Световна купа при положение, че остават само две състезания до Олимпиадата", каза Ина Ананиева, която бе на награждаването.

"Шест отбора ще се борим за медалите в Рио де Жанейро. В момента на тренировките с нас е и Илиана. Чисто емоционално тя успява добре да им повлияе. Когато заминем на лагер в Бразилия, момичетата няма да имат странична намеса. И да не дойдем с медал, предполагам, че няма да ни биете черен печат (шегувам се)", каза още Ананиева.

"Златният медал на Световната купа в Казан (Русия) им върна вярата и силите и надигнаха глави. Вече са добре. Очаквам игра без грешки, трябва да покажат стабилна игра, за да дадат заявка за медал на Олимпиадата", завърши треньорът на ансамбъла./БЛИЦ СПОРТ

Агенция БЛИЦ стиска палци на Цвети да се пребори. Искаме отново да ни радва!

ВСИЧКО ЗА СЛУЧАЯ С ЦВЕТЕЛИНА СТОЯНОВА