С поредни оспорвани мачове продължи третият ден на Световното по хандбал в Доха (Катар). В дербито от група „А“ защитаващият титлата си шампион Испания се наложи много трудно над коравия тим на Бразилия с 29:27 и оглави временното класиране. Селесао се държеше равностойно на съперника и дори поведе с 19:18 в 36-ата минута. След това по-високата класа на испанците си каза думата и те почти веднага изравниха, а после дръпнаха с 26:23 и до края на мача не изпуснаха водачеството.

С атрактивните си изяви се запомниха брадатият Хорхе Магуеда и Фабио Шуфа, който правеше впечатление и с ексцентричната си прическа. Йоан Канелас заби 9 гола за успеха на „Ла Фурия“, а със 7 се отличи Валеро Ривера. С най-голям принос за победата обаче беше вратарят Хосе-Мануел Сиера. 36-годишният ветеран буквално заключи вратата си и спаси един куп чисти положения. Най-резултатни за Селесао пък  бяха Толедо и Рибейро с по 5 попадения.

В същата група приятната изненада до момента – тимът на Катар, продължи победния си ход и надви Чили с 27:20. Успех постигна и Македония, триумфирала над Иран с атрактивното 33:31.

Втора поредна победа записа и Хърватия. Въпреки зверската подкрепа на феноменалната си публика Тунис отстъпи на „ветрените“ с 25:28 и сега ще има почти непосилна задача да се класира за следващия кръг на турнира. Иван Чупич (8) и Щърлек 7) бяха най-резултатни от хърватите. Банур вкара 9 гола за Тунис и беше избран за Играч на мача. Съотборникът му Санаи пък завърши със 7 попадения. Селекционерът на тунизийците Сеад Хасанефендич се изправи срещу тима на своята родина.
Милен Димитров, специален пратеник на БЛИЦ в Катар

В останалите срещи от съботната програма:
Беларус – Словения 29:34
Австрия – Босна и Херцеговина 22:16

Днес Световното продължава с мачовете:
Германия – Русия
Саудитска Арабия – Дания
Исландия – Алжир
Чехия – Швеция
Аржентина – Полша
Египет - Франция