Легендарният Иван Абаджиев даде пресконференция днес. На брифинга Папата на щангите говори за миналото, неговата книга, която скоро ще излезе на бял свят, както и бъдещето си.

“Винаги съм готов да работя за България, но вече не в качествата си на треньор, а да предавам опит и някакви съвети. Имах разговор с президента на федерацията Нечелчо Колев, срещата ни протече нормално. Няма проблем, ако пожелаят, да помогна, готов съм”, заяви Абаджиев. Папата на щангите допълни, че са нужни кардинални промени в родната тежка атлетика. Режимът на тренировки е променен от 3 пъти дневно на 2 пъти, а според Абаджиев това няма как да доведе до успехи.

Припомняме обаче, че в последните няколко години се твърди, че Иван Абаджиев няма право да работи официално на никаква длъжност заради спиране на правата. Самият той отрича това да е факт, но е истина, че федерациите странят от него, тъй като, ако прибягнат до услугите му, може да понесат санкции. Затова на този етап и от българската федерация не правят постъпки за по-близки отношения с Абаджиев.

“Изля се много помия върху мен и методиката ми, която именно стана причина да ме поканят в Америка. Мен ме боли, че никой не ми обръща внимание тук, в България", допълни Абаджията. Легендарният специалист заяви, че е приел да бъде консултант на Азербайджанската федерация по вдигане на тежести, чийто национален треньор е Златан Ванев. Именно заради спора около правата му не е ясно дали наистина Абаджиев ще заработи и с Азербайджан./БЛИЦ