Няколко хиляди застанаха на старта на Run2Gether България 2024 - голямото благотворително бягане с кауза за повече възможности за спорт на хората със специални потребности. Участници и присъстващи бяха поздравени и окуражени от главния организатор Йоана Колева, Надежда Бачева – зам.-кмет на Столична община по направление "Социални дейности и интеграция на хора с увреждания“, Христо Копаранов – общински съветник и член на Управителния съвет на Фондация „София – европейска столица на спорта“ и др. 

Това бе седмото издание на Run2Gether България, като за трети път стартът бе с маршрут около НДК. По 5-километровото трасе можеха да се забележат десетки популярни личности, които подкрепят каузата за равнопоставеност на хората със специфични възможности в България. Старт на благотворителното бягане даде Анатоли Илиев - организационен секретар на „София – европейска столица на спорта“, инициативата, която отново подкрепя събитието.

Run2Gether преминава под мотото „Тичай да помогнеш“, като хора с големи сърца и хора със специални потребности бягат заедно към една обща цел, а именно да надскочат себе си и да прекосят заедно финала. 

Събитието има за цел да популяризира спорта за всички и да се даде гласност, че равенството значи повече. Каузата е в подкрепа на центъра „Jamba – Хъб на възможностите“, където младежи с увреждания се обучават на различни умения и компетентности, за да са по-равностойни на пазара на труда. 

Центърът бе създаден чрез средствата от първите бягания и отвори врати през октомври 2021 година. Оттогава там се провеждат различни обучения за хора с увреждания, част от които и в партньорство със Столична община. В центъра също така хора с различни възможности създават ароматни свещи, приготвят кетъринг, посрещат различни събития и сами организират срещи с работодатели с цел повишаване на информираността за възможностите на хората с увреждания и тяхната трудова реализация.

Снимки: DK photography

 

Публикувахте от Run2Gether България в Понеделник, 3 юни 2024 г.

 

Публикувахте от Run2Gether България в Вторник, 4 юни 2024 г.

 

Run2Gether България 2024 Run2Gether България

Публикувахте от Тичане Му е Майката в Събота, 1 юни 2024 г.