ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Кениец, който е нaказан заради употреба на допинг, завърши на едно от призовите места в Софийския маратон и прибра пари от наградния фонд. За скандалния случай в социалните мрежи разтръби един от добрите ни лекоатлети - Владислав Михайлов.

"Кениецът, заел четвъртото място в полумаратон (21 километра) е влязъл в България с чужд паспорт и е бягал под друго име, понеже е наказан за допинг и няма право да се състезава", алармира Михайлов.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

Лабан Черуйот, който се класира на четвърто място, всъщност е Алекс Лагат и не е имал право да стартира.

"Истинският Лабан е бягал на същата дата на друго състезание - в Полша", добави българският атлет, показвайки снимка, която доказва този факт.

За четвъртото си място в София Лагат получи 400 евро.

"Мениджърът им - Золт Бенедек, съвсем съзнателно е докарал наказан спортист с чужд паспорт. Оказва се, че почти всички от африканските бегачи на Маратон София (както и Стара Загора, Варна, Русе-Гюргево и други състезания) са при същия мениджър. На маратона отделно класиране за български бегачи няма. Едни от най-добрите ни бегачи не участват, именно заради липсата на шансове за добро класиране и пари. На дистанция 42 км присъстваха 8 "елитни" атлети, докато наградния фонд е до десето място. Докато на професионалните български спортисти им се налага да работят, за да могат да финансират подготовката си, назобените кенийци обикалят Европа и печелят пари", коментира още Владислав Михайлов.

Очаква се Лагат да бъде дисквалифициран от Софийския маратон. 

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!