Легендарният защитник на Сливен и националния отбор на България от 80-те години Николай Арабов е пред угрозата да загуби апартамента си в града под “Сините камъни”. За това алармира пред БЛИЦ дъщерята на бившия футболист - Ана Арабова.

“През 1999 година баща ми, притиснат финансово, реши да вземе заем срещу апартамента ни, който е 100 квадратни метра и се намира срещу стадион “Хаджи Димитър”. Там татко е изкарал голяма част от живота си. Заемът бе 3000 лева и бе взет от местния бизнесмен и политик Галин Кънчев. В сделката участваше и майка му Роза Кънчева и бившият им адвокат. Те са използвали моментната слабост на родителите ми, които най-доверчиво подписват договор за прехвърляне, вярвайки, че това е стандартна процедура. Оказва се обаче, че това не е стандарна процедура, а хитър ход, с който дефакто собствеността на апартамента е била прехвърлена на тяхно име.

Баща ми му върна двойно парите, но те започнаха да искат още и още пари. Апартаментът е бил прехвърлен на Роза Кънчева, която твърдеше пред мен, че го е купила от “други хора”. “Не, моето момиче”, аз този апартамент го купих от други хора”, ми каза на мен Роза, използвайки това, че тогава бях малка и не присъствах на сделката. Родителите ми не искаха да ме подлагат на допълнителен стрес. Впоследствие обаче се разбра, че всъщност жилището не е собственост на Кънчева, а на нейния адвокат Данчо Йорданов.

Точно заради тези хора живеехме под непрестанен стрес и напрежение. Всеки ден се чудехме кога ще ни изхвърлят на улицата и ще останем без жилище. Баща ми подаде жалба срещу тези хора, но сега никой не знае къде са. Може би са извън България дори. А те са ипотекирали апартамента в банка, той е оценен и всеки момент може някой служител да звънне и да каже “освободете апартамента”. Баща ми е в шок и не вярва, че някой може да му отнеме единственото, което има...”, споделя през сълзи дъщерята на големия бранител, който сформира убийствен защитен тандем с Георги Димитров – Джеки.

“Адвокат Данчо Йорданов сега май работи във Варна. Той трябва да понесе своята отговорност. Той е в основата на всичко и трябва да му спрат правата и да си носи последствията. По-късно роза Кънчева ми каза, че е купила апартамента от него, а пък той лично идваше вкъщи да ни уверява, че всичко е наред и нищо лошо няма да се случи....

Хора без морал и ценности застават срещу баща ми, който често е бил в “калта”, но винаги е излизал чист и неопетнен. Гордо носи името си и има волята и силата да преодолее трудния си живот. Не, че баща ми е перфектен, но е достоен българин, който е прославил Сливен и България. Той не заслужава да живее измамен и отчаян, че няма достатъчно доказателства срещу тези хора...
Искам чрез БЛИЦ повече хора да научат за проблема на баща ми и да ни подкрепят. Ако не материално, то поне морално. Достоен човек като баща ми, за когото е чувал целия свят, заслужава щастие и никой няма право да му го отнема”, допълва дъщерята на големия защитник, която живее в ирландската столица Дъблин.