Арман Камишев от отбора на Астана спечели третия етап от колоездачната Обиколка на България, който беше с дължина 97 километра от Троян до Габрово през Ловеч и Севлиево.

Казахстанецът завърши с време 2 часа, 13 минути и 14 секунди, като успя да излезе първи в масов финален спринт на основната група. На 2-о място се нареди Ерик Молс от германския национален отбор, а трети остана Кристоф Шпрингер от КК Концепт (Германия), като те са със същото време. Групата финишира в пакет и това означава, че няма промени в подреждането в генералното класиране.

Начело остава Сергей Помошников (Русия), следван от Никита Умербеков от Астана (Казахстан), а трети е българинът Георги Георгиев, който кара за Брисаспор (Турция). Две промени има в други подреждания. В класирането за активност излезе Артьом Теслер от Украйна, а при катерачите вече първи е Никита Умербеков от Астана.

В сравнително краткия и равнинен етап малко след Ловеч напред се откъснаха 20 състезатели, сред тях и Мартин Грашев от Несебър. Но преди Севлиево бяха застигнати от основната група. Веднага след града при село Драганци други трима опитаха атака - Игор Боев от Катюша, Андрий Василюк от украинския клуб Колос и полякът Марчин Псапа от Марк О'Поло. Тяхната атака обаче също се оказа неуспешна.

Утре е четвъртият етап от състезанието от Габрово до Трявна, като обиколният маршрут включва 100 километра.