Канада се класира за четвъртфиналите на световното първенство по хокей на лед, което се провежда в Дания. В мач от Група „В“ „кленовите листа“ записаха труден успех над Латвия с 2:1 след продължение.

Капитанът Конър Макдейвид вкара победния гол само 46 секунди след началото на оувъртайма. Антони Бовилие също беше точен, а Дарси Кемпър направи 14 спасявания. Кристианс Рубинс се разписа за Латвия, а вратарят Кристерс Гудлевскис отрази 31 удара.

С този успех Канада си гарантира място в първата четворка на класирането на групата. Към момента „кленовите листа“ са трети с 12 точки. Латвия е на пета позиция с 10 точки.

В последния си мач от груповата фаза Чехия също си гарантира участие на четвъртфиналите, след като в среща от Група „А“ се наложи над Австрия с 4:3.

Томаш Хика се отличи с два гола и една асистенция. Доминик Кубалик добави едно попадение и едно голово подаване. Филип Хитил също беше точен, а Павел Францоуз направи 24 спасявания. Михаел Рафъл се разписа два пъти за Австрия, а Константин Комарек добави гол и асистенция. Вратарят Давид Кикерт отрази 35 удара.

Победата гарантира на Чехия третото място в класирането на групата с 15 точки. Австрия е на предпоследното седмо място с 4 пункта. В единствената си победа преди три дни австрийците се наложиха над Беларус и така си гарантираха оставане в елитната дивизия за сметка на беларусите.

РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ХОКЕЙ НА ЛЕД