Хокейната федерация на Канада обяви състава, с който мъжкият национален отбор ще защитава двете си поредни олимпийски титли от Ванкувър и Сочи по време на Пьончан 2018. Зимните олимпийски игри в Южна Корея ще се проведат между 9 и 25 февруари, а за първи път от Нагано'98 в хокейния турнир няма да участват играчи от НХЛ.

Това принуди генералния мениджър на „кленовите листа“ Шон Бърк, неговия асистент Мартен Бродюр и треньора на отбора Уили Дежарден да направят списък от 25 играчи, които се състезават в други първенства. Повече от половината (13 хокеисти) се състезават в Континенталната хокейна лига. Останалите са от Шведската хокейна лига (SHL), Американската хокейна лига (AHL), швейцарското първенство (NLA), германската лига (DEL) и австрийския шампионат (EBEL).

Сред избраниците да играят за Канада има един носител на Купа Стенли. Това е Крис Кели, който през 2011 година става шампион на НХЛ с Бостън Бруинс. Седмина бяха част от канадския тим, който в края на 2017 година спечели Шпенглер Къп. Това са Андрю Ебет, Коуди Голубеф, Максим Лапиер, Максим Норо, Кевин Пулен, Мейсън Реймънд и Крисчън Томас.