Българският национален отбор по хокей на лед спечели сребърните медали от световното първенство в Дивия III в ЮАР. В последния си мач тимът на Роберт Калабер се наложи над Турция с 4:3 след оувъртайм. Срещата беше директен сблъсък за второто място.

Даниел Дилков вкара победния гол 2:52 минути след началото на продължението. Веселин Диков се отличи с гол и асистенция за успеха. Георги Искренов и Мартин Бояджиев също се разписаха. Иван Ходулов направи две голови подавания, а Димитър Димитров завърши с 30 спасявания.

Мирослав Василев беше определен за най-добър играч на България в мача. Емре Фанер се разписа два пъти за Турция, а едно попадение добави Омер Карс. Ферхат Бакал направи две асистенции, а Мухамед Карагюл отрази 44 удара. Фанер беше определен за най-полезен за Турция в срещата.

България завършва на второ място в групата с 11 точки, на една зад Грузия и на една пред Турция. Като победител в грузинците се класират за Дивизия II, Група „Б“. Хонконг изпада.

Капитанът на националния ни отбор Мартин Бояджиев беше избран за най-добър защитник на турнира в ЮАР. За най-полезен играч от българския тим на световното първенство беше определен Константин Диков.