Хърватия победи Словения с 20:19 в изключително оспорван и зрелищен двубой от европейските квалификации по хандбал за жени до 19 години. Двубоят се изигра в зала „Орловец“ в Габрово.

Победата на хърватските състезателки заплете интригата в квалификациите още повече. При евентуална минимална победа на България над Хърватия утре, родните състезателки ще се класират на Европейско!

Отборът на Хърватия започна много по-добре мача и успя да отбележи 3 бързи гола. Хърватските състезателки бяха изключително ефективни в атака и показаха страхотни реализаторски умения.

Хърватките стояха много добре и в защита и се радваха на комфортна преднина в резултата, но в самия край на полувремето допуснаха цели 4 гола, а не успяха да вкарат нито един. Първата част завърши с резултат 11:9 в полза на Хърватия.

Второто полувреме започна с две изключително бързи попадения за Хърватия, благодарение на които успяха да увеличат преднината си на 4 гола. Но словенките се възползваха от сериозни грешки в защитата на своя съперник и в рамките на няколко минути успяха да вкарат 4 безответни гола и така да изравнят резултата – 13:13.

Възходът в играта на словенските състезателки продължи, но хърватките постепено се съвзеха от шока и мачът тръгна гол за гол. Мамич от отбора на Хърватия блестеше и успя да вкара цели 5 гола през втората част.

В 21-та минута на второто полувреме №19 Ясмина Пишек от Словения беше изгонена заради трето официално предупреждение, но хъртватките така и не успяха да се възползват и да дръпнат в резултата.

До края на срещата и двата отбора играха изключително равностойно и поддържаха разлика от 1 гол. В крайна сметка хърватските състезателки показаха по-здрави нерви и се поздравиха с инфарктна победа – 20:19.

Най-резултатна състезателка беше Йосифа Мамич от отбора на Хърватия със 7 попадения. Най-резултатна от отбора на Словения беше пък Тяса Станко с 6 гола.

Утре предстои да се изиграе и последният мач от квалификациите между България и Хърватия. Припомняме, че при минимална победа на нашите момичета, ще се класираме на Европейското първенство това лято, което ще се проведе в Испания.

Междувременно днес се изигра и първият полуфинален плейоф за шампионската титла у нас при мъжете. Локомотив Варна победи Спартак с 33:32 в изключително оспорван мач и така изравни общия резултат – 1:1.

Утре предстои да се изиграе и другият плейоф между Добрич и Фрегата. Мачът е с начален час 15:00ч. и ще се изиграе в Добрич.