Кубрат Пулев постигна преди дни 10-а поредна победа на профи ринга, а днес даде пресконференция за българските журналисти. Кобрата определи изминалата година като успешна за него. Пулев заяви, че след като участва в още 4-5 мача, ще бъде готов да се бори за титла.

"За нищо не съжалявам през годината, постигнах добър успех. Надявам се да продължа така и през 2011-а", каза Кобрата в Пресклуб "България".

"При аматьорите се бях изчерпал, вече бях победил всички и взех няколко титли. При професионалистите е различно, мачовете са по-дълги и тежки. Аз обичам предизвикателствата и мисля, че след 4-5 боя мога да изляза на ринга за титла. Няма никакъв проблем от моя страна да се боксирам в България, но трябва нашата федерация да се договори с фирмата ми", допълни Пулев.

Кобрата заяви, че не се сърди на журналистите за това, че не са го номинирали за Спортист на България за 2010 година.

"Отдавна съм спрял да се обиждам, свикнал съм с българщината. Продължавам да обичам България и да вярвам в родината си. Без вяра нищо не става. Вие журналистите сте решили кои да влязат в десетката и вие можете да коментирате. Важното е Пулев да е там, а дали ще е малкият или големият, това е без значение", смята Пулев.

Той сподели още, че вече започва да свиква с живота и културата в Германия, които доста се различават от българската действителност. Кобрата коментира и въпроса за въздържанието по празниците, за да запазят спортистите теглото си - нещо, което бе поставено като условие пред футболистите.

"Да не се обиждаме. Футболистите спят пияни по районните, не съм като тях. Аз съм в тежка категория и мога спокойно да се храня, а с пиенето не прекалявам", завърши Кубрат Пулев. /БЛИЦ