Европейският шампион от Ливърпул през миналата година Кубрат Пулев за пореден път завоюва републиканската титла на България. На завършилото днес в Добрич родно първенство Кобрата нокаутира с 23:0 34-годишния бургазлия Петър Иванов. Съперникът на Пулев в категория над 91 килограма по образование е богослов, завършил е Богословския факултет на Софийския университет "Свети Климент Охридски".

На ринга Кубрат Пулев доминираше и обсипваше възпитаника на богословския факултет с тежки удари, а в третия рунд със серия крошета го свали в нокдаун, съобщава БТА.

Прави чест на Петър Иванов, че издържа на крака до края на мача, но след последния удар на гонга съдиите логично записаха победа за Кубрат Пулев с 23:0 точки. На въпрос: "Колко пъти е печелил шампионски титли?", Кобрата отговори: “За десети, а може и за петнадесети път. Не помня - аз съм боксьор, а не счетоводител."

По-малкият брат – Тервел Пулев, също стана шампион, в категория до 91 килограма. Държавни отборни шампиони на България станаха боксьорите на Академик (София) със старши треньор Борислав Бояджиев. На второ място са боксьорите на ЦСКА със старши треньор Михаил Таков, а на трето място в отборното класиране са представителите на Левски (София)./БЛИЦ