Смущаващи разкрития около битието на боксовите шефове направи националът Кубрат Пулев пред в. “7 дни спорт”. Най-тежкият състезател бе изключен от държавния тим за 1 година след световното първенство в Милано, където отпадна на 14 финал. За същия период бяха санкционирани Младен Манев и Симеон Чамов.

“Наказаха нас, защото взимаме заплати - заяви Пулев, който вече се състезава на професионалния ринг. - Брат ми Тервел и Александър Александров не ги наказаха, тъй като те не получават пари от федерацията. По лагерите какво пиене пада, не е истина - шефове, треньори, а после казват, че ние правим зулуми. В сравнение с техните изпълнения, нашите са все едно някой да си вземе бонбонче. Тези хора са опропастили много момчета и са ги накарали да се откажат от спорта и да работят нещо друго, което е най-гадното.”

Кобрата размаза с нокаут във II рунд румънеца Флориан Бенке в дебюта си при професионалистите. Българинът вече е част от отбора на мениджърската агенция "Зауберланд", която се грижи и за кариерата на световния шампион Николай Валуев. "Условията, които ми предложиха германците, са добри. С Валуев се познаваме, играли сме спаринги и се надявам един ден да го победя”, пожелава си Кубрат Пулев./БЛИЦ