Антон Коджабашев поиска от Софийския градски съд да заличи регистрацията на новата централа по вдигане на тежести, оглавявана от Неделчо Колев. В жалбата си той твърди, че клубовете нямали легитимно решение от общите си събрания да правят федерация. На всичко отгоре името било сходно с това на оглавяваната от него централа, пише “24 часа”. Колев има две седмици да отговори на съда. “Няма да имаме проблеми”, категоричен е той. Централата му получи лиценз от спортното министерство.

Георги Иванов също не се е отказал да се бори за щангите. Той пък атакува заради патент на името. Спортното министерство обаче категорично му е отговорило, че това не е от неговата компетентност.

В същото време се задава доста сериозен скандал, ако се окаже вярна информацията на полски сайт, че на европейското първенство в Казан са хванати двама състезатели на Русия и по един на Армения и Азербайджан. Единственият, който участва за азерите обаче бе Валентин Христов, чиито резултати бяха изтрити заради липса на разрешение. Христов не е давал проба. Според резултатите от европейското наистина има хванати двама руснаци, но пък за сметка на това няма арменец. Христов въобще не е споменат в официалната страница на IWF./БЛИЦ