Българският колоездачен съюз реагира остро на информациите, че футболният ЦСКА има намерение да поиска концесия върху столичния колодрум, който се намира на гърба на стадион “Българска Армия”. “Червените” искат на мястото да направят спортен комплекс за футболния си отбор, след като върху школата на тима в комплекса “Червено знаме” започна строителството на многофункционална зала за 107 млн. Лева.

“Столичният колодрум е и ще си остане за българското колоездене и няма по никакъв начин да позволим тази национална спортна база да се даде на концесия за други спортове и пък за други цели. Колоезденето винаги е било и си остава водещ спорт в България, с големи традиции и международни успехи и е недопустимо да се мисли, че колодрумът може да бъде използван за футбол”, обявиха президентът на БКС Венелин Хубенов и генералният секретар на велоцентралата Цвятко Чолаков от името на цялото ръководство на колоездачния съюз в специална декларация до медиите.
 
“Колодрумът влиза в капитала на акционерното дружество “Национална спортна база” АД и ние като ръководство на Българския колоездачен съюз няма да позволим тази база да бъде извадена от него. Ако трябва, ще направим пътека до Министерския съвет, но няма да допуснем подобна гавра с българското колоездене, донесло на родината ни толкова много успехи, призове, отличия и престиж. Не търсим конфронтация с никого, но се налага категорично да заявим, че смятаме още в началото да пресечем всякакви такива спекулации опити за посегателство върху колоездачните бази, които и без това не са толкова много в България”, допълни генералният секретар на БКС Цвятко Чолаков.
 
Ръководството на велоцентралата смята в скоро време да започне с външни инвестиции тотална реконструкция на колодрума, за да го превърне в модерно съоръжение. На него ще бъде построена и нова сграда, където ще се помещава администрацията на колоездачния ни съюз./БЛИЦ