На подобаващо посрещане се радваха гимнастичките от българския ансамбъл по художествена гимнастика. В събота те спечелиха златния медал в многобоя на Световното първенство в Измир (Турция).

Служебният министър на младежта и спорта Евгения Раданова и заместник-министър Йордан Йовчев ги поздравиха на летище "София". Вчера България взе и сребро на финала с три топки и две ленти. Гимнастичките бяха посрещнати също от много фенове. Сред тях беше представител на Българския олимпийски комитет, както и председателят на ОСК “Левски” Стоян Хранов. "Изключително съм щастлива. Надявам се всички да осъзнават колко голям е този успех", каза министър Раданова.

Президентът на федерацията Илиана Раева, старши треньорът Ина Ананиева и всички в делегацията бяха безкрайно щастливи след спечелените медали и от топлото посрещане. Полетът от Истанбул се забави в около 40 минути заради проблеми в Турция преди излитането. На летище "София" имаше и много малки гимнастички, които се снимаха за спомен със своите любимки.

"Чак такова посрещане не сме очаквали. Много благодарим за отделеното внимание, много благодарим за подкрепата от цяла България и наистина сме много щастливи. Ние толкова много пожелания в живота си не сме получавали. Поздравления от всички, всички изглеждат много щастливи. Радваме се, че успяхме да зарадваме цяла България, казаха златните ни момичета.

- Допреди малко не осъзнавахме какво сме направили, но след като видяхме толкова много хора, толкова цветя, толкова щастливи хора, вече осъзнаваме какво всъщност сме направили. Не очаквахме такова посрещане и сме ужасно благодарни на всички хора, които ни подкрепяха през цялото време, едно огромно благодаря. Тези медали са за вас.

След победата бяхме толкова развълнувани, че не можахме да спим, вече два дни не сме спали. Изключително изморени сме и се надяваме днес вече да си починем от цялата еуфория. Всеки втори идваше да ни поздравява и казваше: "Браво, България, вече се завърнахте". Рускините също дойдоха да ни поздравят."