ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Легендата на бокса Ивайло Маринов обяви, че ще подари два от най-ценните си медали и престижен орден на общински съветници от Варна.

Олимпийският шампион взе това решение, след като ОбС Варна прави опит да отнеме заведението, което му даде за стопанисване преди четвърт век.

За въпросния ресторант край морето е обявен търг за отдаване под наем, а наемът му е повишен няколко пъти.

В отговор Маринов заяви: "Смятам да подаря златния си олимпийски медал на Христо Атанасов, а бронзовия - на Генадий Атанасов. На Тодор Балабанов пък ще подаря ордена си "Стара планина"."

Припомняме, че орден "Стара планина" е най-високо отличие в наградната система на Република България, а Маринов е единственият варненец, удостоен с него.

 WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

"Искам да попитам също г-н Балабанов, знае ли той какво означава званието "Почетен гражданин" на Варна", каза още Ивайло Маринов.

На 8 август, вторник, от 11 часа пред Община Варна в подкрепа на танцьора се организира протест от ръководители на спортни клубове, деятели, спортисти, общественици и фенове.

Своята съпричастност към Маринов вече показаха много варненски спортни клубове и спортни шефове, както и феновете на Черно море по време на днешния мач с Етър (2:1) на "Тича".

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!