ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Симеон Щерев е подписал дългосрочен договор със спортен клуб “Борба Левски” София. Според наши източници Щерев ще бъде спортно-технически директор и главен треньор на свободната борба в най успешният клуб в историята на България. Президентът на клуба Георги Мърков и специалистът планират изграждането на дългосрочен проект за връщането на родния гранд на европейските и световни върхове. Приоритет ще бъде даден на школата на клуба и български състезатели. Анализът на резултатите в родната борба показва, че възпитаничката на Щерев и състезателка на „Левски“, Станка Златева има повече световни и европейски титли от всички чужденци докарани в България в последните тридесет години.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Симеон Щерев е роден на 08.02.1959 г. в с. Микрево, като юноша е привлечен в „Левски“. Световен шампион, трикратен европейски шампион и олимпийски медалист. Най-успешният треньор в борбата на „Левски“ и българският национален отбор в годините на прехода. Щерев е бил треньор на националните отбори на Русия, Китай, Азербайджан и Гърция. Единственият треньор-чужденец на националният отбор на Русия.

Спортен клуб „Борба Левски“ София е клубът с най-голям международен принос в историята на българският спорт. В момента на Герена се изгражда най-големият, постоянно действащ, център за развитие на спорта борба в Европа с дванайсет стандартни тепиха. Привличането на Симеон Щерев създава предпоставки за възраждането на борбата в „Левски“ и България.