След 32 години “Левски” отново има мъжки отбор по водна топка. “Сините” са подали заявка и ще играят в турнира за Купата на България, който е на столичния басейн “Диана” от 25 до 27 ноември. За последно “Левски” игра при мъжете през далечната 1979 г., след което водната топка в дружеството бе закрита. Преди десетина години на басейн “Спартак” за два сезона имаше детски отбори на клуба “Левски Спартак”, но начинанието така и не просъществува дълго.

Сега Обединеният спортен клуб “Левски”, който управлява басейн “Спартак”, привлече цялата детско-юношеска школа на столичния “Септември”. В основата на новия мъжки отбор на “сините” всъщност ще са юношите старша възраст на “септемврийци” с няколко попълнения. Треньор на тима ще е Орлин Тодоров.

В турнира за купата са сформирани две групи: “А” - Славия, Локомотив Никола Нанов, Дръзки (Варна) Черноморец и “Левски” и група “Б” - Черно море 1948 и Комодор (Варна), Локомотив (Русе), Арда и ЦСКА. Победителите в двете петици играят директно на финала, а класиралите се на второ място - за бронзовите медали./БЛИЦ