Българският талант Георги Величков записа очаквана загуба с 0:4 фрейма от четирикратния световен шампион и величие в снукъра Джон Хигинс, известен с прякора Магьосника от Уишоу. Както е известно, "Принцес Хотел София" е домакин на ранкинг турнир с награден фонд 70 000 евро. В надпреварата участват големите звезди на снукъра.

Пред почти пълната телевизионна зала „Диамант" се проведе срещата между 18-годишния Георги Величков и Джон Хигинс, която премина без сенчъри брейк, но с доста оспорвани фреймове. Въпреки очевидната разлика в класите българският талант не се даде без борба на титана от Шотландия, като дори при пропуските си не позволяваше на опонента си да получи удобен шанс да направи голям брейк.

Величков на четири пъти се появяваше на масата в първия фрейм, но не успя да се възползва от възможностите, които получи. Хигинс пък с няколко кратки серии спечели първите два фрейма. Шотландецът игра силно в третия фрейм и направи халф-сенчъри брейк от 85 точки. В четвъртия Магьосника от Уишоу записа нов брейк от 70 точки, който му бе достатъчен, за да победи.