Двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева бе избрана за спортист №1 на 2010 година от БФСпортна стрелба. През тази година Гроздева спечели два златни медала на турнири от Световната купа. Тя не присъства на церемонията по награждаване днес, тъй като е в Белград за участие в Световна купа.

На събитието присъства министърът на спорта Свилен Нейков, който поздрави състезателите и техните треньори. "В министерството работим за 6-годишен план за подготовка на състезатели за 2016 година. Това е знак, че има път, но има и още много труд да се положи. Разполагаме с много добри състезатели. Поздравявам Мария Гроздева и Таню Киряков, на които ще разчитаме през 2012 година в Лондон", каза министър Нейков.

В топ 10 на най-добрите спортисти за годината са още: Петя Луканова, Ангел Чонин, Антоанета Бонева, Антон Ризов, Петър Градинарски, Иван Йорданов, Събин Чаушев, Таня Звискова и Янина Станчева.
“За мен това бе една трудна година заради финансовата криза, но успяхме с подкрепата на министерството на спорта да покрием международния спортен календар", заяви председателят на родната централа по спортна стрелба Камен Шишманов./БЛИЦ