Легендарната Мария Гроздева се подготвя за участие на шеста Олимпиада това лято. Двукратната олимпийска шампионка е най-успешният роден състезател от Игри, има пет медала, два златни и три бронзови. По-рано днес Гроздева получи своя звезда на “Алеята на славата”.

“Направих някои промени в тренировките, може би на това се дължеше лек спад в резултатите ми. Успех на Олимпиадата ще бъде влизането във финал, но аз винаги се целя в медалите. Конкуренцията е жестока. Резултатите са много силни. За мен това е шеста Олимпиада и рутината при мен е по-голяма, отколкото на по-младите състезатели. Ако успея да спечеля шести медал, ще бъде уникално. Вътрешното ми усещане е, че ще бъде много трудно. На Олимпиадата е въпрос кой ще издържи психически, не толкова кой как е подготвен, защото напрежението е голямо”, заяви Мария Гроздева.

“Скандалите във федерацията по спортна стрелба се отразиха на подготовката ми. Тяхната цел е да ни се отразява зле. Надявам се до месец, месец и половина да има развитие и нещата да се успокоят. Очаквам възмездие. Клубът ми “Софарма” пое всички разходи за първите състезания, защото финансирането се забави заради проблемите във федерацията", завърши шампионката./БЛИЦ

untitled3_1.jpg