Талантливата ни гимнастичка Мария Матева спечели приз "Морски грации" за втора поредна година. Бургаската състезателка на СКХГ Олимпия 74 триумфира на първо място в многобоя и стана абсолютна шампионка в класирането на четирите уреда.

Националката се окичи със златните отличия на въже, топка, бухалки и лента. В многобоя нейни подгласничик са Румяна Велинова от Славия (София) и Симона Дянкова от Чар (Варна).

Отборната купа в международното класиране вдигнаха представителките на домакините от Олимпия 74 с треньори Петя Монева и Теодора Кирова.

Второто място извоюваха състезателките на Нижни Новгород (Русия), а трети се нареди отборът от руската столица Москва. Преди година в първото издание на международния турнир носителка на купа "Морски грации" отново стана националката Мария Матева.

Надпреварата бе открита от кмета на Бургас Димитър Николов и министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, пише burgasnews. Благодарение усилията на президентката на СКХГ Олимпия 74 Петя Монева и община Бургас за втора година любителите на художествената гимнастика получиха възможността да наблюдават край морето силни гимнастички от водещите школи на света като Русия, Беларус, Украйна и др.

Международният турнир бе закрит с галаспектакъл, в който участваха представителки на всички страни-гости на състезанието.