Националката от СКХГ "Олимпия 74" Мария Матева се класира на трето място в многобоя на републиканския турнир по художествена гимнастика "Жулиета Шишманова", информираха от бургаския клуб за БЛИЦ.

Възпитаничката на треньорката Петя Монева спечели бронза при жените след като завърши със сбор от 92.250 точки от изпълненията си на въже, топка, обръч и лента. Титлата в многобоя стана притежание на Марина Стоименова от клуб "Академик", с треньор Елена Дукова, с 98.550 т. Носителка на среброто е внучката на Жулиета Шишманова- Жулиета Канталупи от "Левски Витоша" с 97.400 т.

Подгласнички на медалистките в турнира са Кристина Илиева /Левски/, Габриела Кирова /Левски 2005/ и Кристина Ташева /Академик/. Представителката на СКХГ "Черноморец" Невена Стоянова се класира на 9-о място с 83.300 т.

При девойки старша възраст първото място в многобоя спечели Анастасия Киссе-93.700 т. /Алегро/, втора стана Диляна Боцева- 85.625 т. /Академик/. Бургаската грация на СКХГ "Черноморец" Женина Трашлиева, с треньор Ани Бошева, събра сбор от 83.050 т. и се окичи с бронзовото отличие. Представителките на СКХГ "Олимпия" Йоанна Йончева и Василена Иванова, с треньор Елена Симеонова, се класираха съответно на 17 и 23 позиции. В неделя, 28 март, са финалите на отделните уреди при жените и при девойките.

Държавен турнир по художествена гимнастика за приз "Жулиета Шишманова" се провежда в спортна зала "Младост" в Бургас. В първия ден от надпреварата цветя от името на кмета Димитър Николов получи председателят на СКХГ "Черноморец" и член на Управителния съвет на българската федерация по художествена гимнастика Васил Стоянов по повод 80-годишния му юбилей. Организатори на турнира са Община Бургас, Българска федерация по художествена гимнастика и СКХГ "Черноморец".