Слух прати най-добрия ни сумист Калоян Махлянов–Котоошу в пенсия. Новината, че той може да прекрати активната си състезателна кариера, дойде от Токио. Заради хронична контузия в коляното състезателят прекрати участието си на Големия есенен турнир в японската столица.

"Няма нищо вярно в това, което се говори из спортните среди. От сутринта пека чушки и ми звънят най-различни хора да ме питат дали синът ми се отказва от сумото и им отговарям, че няма такова нещо", каза за "Стандарт" майката на Котоошу Цеца Махлянова от Джулюница.

Тя разкри, че преди дни се чула със сина си и той я уверил, че рамото му се е оправило и се възстановява, подготвяйки се за следващи турнири. Така тя опроверга новината, която стресна родното село на сумиста, че той се отказва от активния спорт след активна 10-годишна кариера в професионалното сумо.

Според слуховете Котоошу щял да се оттегли и чакал предложение от школата "Садогатаке" да получи треньорско място. Златното време на Котоошу беше през 2008 година, когато спечели турнира Нацу Башо и се превърна в първия представител от Стария континент, вдигнал Купата на императора.