Сестрите Мариела Пенева и Христина Пенева спечелиха сребърно отличие в дисциплината синхронни скокове при девойки 17-21 години. Българките останаха втори, но имат еднаква оценка със шампионките от Холандия Флор Моуйринг и Катарина де Граф - 44.550 точки. Холандките спечелиха титлата заради това, че имаха по-висока оценка за синхронното си изпълнение. 
 
В квалификациите двата ни тандема Анита Макулова/Десислава Манолова и сестрите Мариела Пенева/Христина Пенева успяха да изиграят своите комбинации стабилно и се наредиха на 4-то и 5-то място сред най-добрите осем на финала. 

При старта на надпреварата всичко започна от нулата и финалистите имаха равен старт и шанс. 

Първи от българските дуети скачаха сестрите Пеневи, които изиграха своята комбинация чисто и без грешка. Те получиха оценка от 44.550 точки, което им отреди второто място. Макулова и Манолова се класираха шести. 

Така стараната ни вече има своят първи медал от шампионата на планетата по скокове на батут което се провежда в столицата ни. 
 
Класиране девойки синхронни скокове:  
1. Флор Маджерина  / Катарина де Граф (Холандия) – 44.550 т. 
2. МАРИЕЛА ПЕНЕВА / ХРИСТИНА ПЕНЕВА (БЪЛГАРИЯ ) – 44.550 т.  
3. Кейт Никълсън / Маделин Дейвидсън (Нова Зенландия) – 44.050 т. 
4. Полина Манкевич / Валентина Бахмолова (Беларус) – 43.900 т. 
5. Кристин Шулц / Шърмейн Бухолц(Германия)- 43.650 т. 
6. АНИТА МАКУЛОВА / ДЕСИСЛАВА МАНОЛОВА(БЪЛГАРИЯ)- 42.450 Т. 
7. Бритни Глазбрук / Касандра Хоур (Австрия) – 42.100 т. 
8.  Изабел Бауман / Айлин Рослер (Германия)- 13.100 т. 
 
Мартин Димитров се класира на пето място сред най–добрите осем на финала във възрастова група момчета 11-12 години в дисциплината голям батут индивидуално на световното първенство по скокове на батут за младежи, девойки, юноши и момичета, което стартира днес в столичната зала „Арена Армеец”.
 
При дебютът си на шампионат на планетата 11 годишния Мартин Димитров си заслужи похвалите, както на треньорите, така и на цялото ръководството на българска федерация по скокове на батут, заемайки престижното пето място в конкуренцията на общо 54 състезатели. 
 
Мартин Димитров: „Доволен съм от себе си. Изпълних си задачата, която ми постави треньорката. Бях малко напрегнат, но после Не. Преди да изляза треньорката ми каза да забравя за всичко останало и да слушам само нея. По време на изпълнението ми Макулова ми каза да не бързам, да изчаквам мрежата, да я натискам и да изтеглям. Искам да стигна да по-висока ниво. Моята мечта е да отида на олимпиада.” 

В правилника при младежите, девойките, юношите, момичетата и децата) няма класиране на полуфинали където влизат най – добрите 24 оценки. Участниците се борят за класиране на финал директно от квалификациите. Така представителят ни при най–малките зае 5 – то място с оценка 50.895 точки в оспорван финал. Титлата спечели британеца Браун, следван от съародникът си Кол- Дайер, а трети се нареди японеца Терасава. 
 
Класиране момчета 11-12 години батут индивидуално : 
1. Райън Браун  ( Великобритания ) – 53.050 т. 
2. Тейлър Кол-Дайер (Великобритания) – 52.680 т. 
3. Кента Тересава ( Япония) – 51.600 т. 
4. Дмитрий Нартов (Русия) – 51.590  т. 
5. МАРТИН ДИМИТРОВ (БЪЛГАРИЯ) – 50.895 Т. 
6. Максим Тановитски (Русия) – 50.855 т. 
7. Иля Курбанов (Русия) – 50.035 т. 
8. Емирхан Денис (Турция) – 48.700 т. 
 
Всички български състезатели 15 на брой на световното в София участват само в дисциплината голям батут, която е олимпийска от 2000-та година. 
В останалите две дисциплини от спорта скокове на батут, които са скокове на акробатична пътека и двоен мини батут страната ни няма участници.
 
Утре световното първенство по скокове на батут за младежи, девойки , юноши и деца продължава и отново ще бъдат раздадени мадали в четири дисциплини.
 
Българските учатници в петък ще са : 
Емануил Валентинов – батут 13-14 години
Максим Ангелов и Димитър Георгиев – синхрон 11-12 години 
Влентин Стоянов и Мартин Димитров – синхрон 11.12 години. 
 
Състезанието започва в 10.00 с квалификации в отделните дисциплини, а финалите са от 18.00 ч.