Предстоящият уикенд обещава много емоции и вълнуващи мигове за феновете на футбола по света и у нас. Ключови сблъсъци в редица страни могат да дадат отговор на въпроси като „Кой ще е шампион?“, „Кой ще вземе купа?“ и в кой европейски турнир ще играе даден отбор.

Естествено, няма как да не започнем анализа си със случващото се в родния елит. На 30 април, неделя, в 20:15 часа ЦСКА приема Лудогорец. Към момента червените са на върха в класирането с 67 точки, докато разградчани ги следват плътно с 65. Вярно, че до края на сезона има достатъчно време и нищо няма да се реши на 100% какъвто и да е крайният изход, но победителят в този двубой, ако приемем, че бъде излъчен такъв, би имал огромно психологическо предимство пред съперника.

Двубоят е наистина трудно предвидим, но родният букмейкър Инбет дава известно преимущество на зелените. Коефициентът за тяхна победа е 2,44, при 2,89 за ЦСКА и 3,28 за знак „Х“. Правят впечатление обаче доста други възможности, които сайтът предлага. Такива са т.нар. MEGABOOST предложения, в които ставките за дадени пазари са чувствително завишени.  

Например, ако очаквате и двата отбора да отбележат гол, Инбет предлага коефициент от 2,45 вместо 1,88. А гол, отменен след намесата на ВАР вече е оценен на 6,00, вместо на 4,00. Разбира се, има и някои по-екстравагантни предложения, в това число първият футболист, който бъде споменат от тв коментатора да е Кирил Десподов. Коефициентът за това е 5,40, а не досегашните 3,60.

Инбет има и специална промоция за дербито, наречена „100% Cashback при губещ залог“. При поставен залог за краен победител в мача, в което не се включва потенциално равенство, ако залогът на играча е губещ, но подкрепеният от него тим отбележи гол, той ще получи FREE BET.

Друга среща, която приковава вниманието, несъмнено е Ботев Пд – Левски. Еуфорията сред феновете на канарчетата е разбираема с оглед на дългоочакваното завръщане на „Колежа“. Близо 10 години жълто-черните приемаха опонентите си на базата в Коматево, но вече могат да се завърнат у дома.

Сблъсъците между пловдивчани и 26-кратните шампиони винаги са изпълнени с интрига, емоция и напрежение. Вероятно и сега няма да е по-различно. От тази гледна точка, Инбет предлага интересен специален пазар за червен картон в мача, който отново е със завишен коефициент. От 2,87 той скача на 3,27. Общият брой картони да е над 6,5 пък вече е със ставка 1,93.

А от гледна точка на победител в мача, според букмейкъра Левски влиза като фаворит. 2-ката е оценена на 2,07, равенството – 3,38, а триумф за домакините – 3,56.

Както отбелязахме, интригуващи мачове през уикенда има в изобилие и в топ шампионатите на Европа. Конкретно в събота вечер внимание заслужава спорът за топ 4 в Серия А между Рома и Милан. Двата тима са с по 56 точки и са съответно пети и четвърти, а дори головата им разлика е идентична: +14. Росонерите са с шест двубоя без поражение срещу вълците и влизат в дербито в серия от шест срещи без поражение във всички турнири. Една от причините за добрите им резултати е Рафаел Леао, който е с 12 гола в първенството. За Рома пък Тами Ейбрахам е със 7. Вероятността един от двамата да се разпише и сега на „Олимпико“ е предложена като специален пазар от Инбет със завишен коефициент от 2,32.

Здрава битка за европейските турнири ще има и в неделя, но в английската Висша лига. Там Ливърпул посреща Тотнъм, който се възстанови от разгрома срещу Нюкасъл (1:6), записвайки равенство у дома срещу Манчестър Юнайтед – 2:2. Въпреки това мърсисайдци са считани за фаворит, а коефицентът, който Инбет дава за тях на пазара с 0% марж е 1,56. Евентуално реми е оценено на 5,08, а победа за гостите – 5,98. Интересен MEGABOOST е опцията през първото полувреме да бъдат изпълнени корнери от всеки ъгъл на терена. Ставката за това е 3,63.

Финално, пренасяме се и в южната ни съседка Турция, където борбата за титлата е свирепа. Галатасарай е първи със 70 точки, следван от Фенербахче с 64 и Бешикташ с 62. В неделя вечер е време тъкмо за пряк сблъсък между два от трите гранда – Бешикташ е домакин на Галатасарай.

Дербита като това са трудно непредвидими, но трябва да споменем, че бяло-черните са с 10 поредни двубоя без загуба у дома. За последно те паднаха пред собствена публика през октомври от Фенербахче. Негативно от гледна точка на феновете на Бешикташ е, че те загубиха и първата среща за кампанията от Джим Бом – 1:2. Тогава Мауро Икарди бе героят за Галатасарай с две попадения, а общо през сезона има 13 в Суперлигата. Вероятността той или острието на домакините Винсънт Абубакар да се разпишат и в неделната вечер е оценена на 2,10 от Инбет.

18+: Участието в хазартни игри крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на: https://nra.bg/wps/portal/nra/gambling/responsible.gambling и на https://inbet.com/help/responsible-gambling