Личният треньор на Кубрат Пулев и селекционер на националния отбор по бокс Михаил Таков прогнозира днешния сблъсък срещу Александър Устинов. Двубоят на Кобрата започва малко след 21:30 часа, като победителят ще си осигури мач за световната титла срещу Владимир Кличко. Пулев днес щ е защитава и двете си спечелени титли – Интерконтиненталната и Европейската.

“Устинов не е толкова удобен съперник, защото е много голям. Той си има тактика, с която ще се опита да ни бие, ние също сме направили тактика. Мачът не е 3 рунда, а 12 и трябва да се подходи много строго към тактиката. Кубрат трябва постоянно да го тормози. Не трябва да гърми патроните още в началото. Кубрат е по-бърз, по-взривен, това е неговият плюс. Той трябва да е като хиена, която дразни лъва”, заяви Таков.

“Стилът на Устинов прилича на този на братята Кличко. Те са едри, но изчистени, по-силни са, докато той е 140 килограма. Това също не е за пренебрегване. Кобрата е с 25 килограма по-лек. Битката ще е много тежка, но важното е да се подходи разумно”, допълни Таков./БЛИЦ