Известният немски лекоатлет и бивш шампион на страната си Александър Лубина загина на 42 години след ужасяващ инцидент в Майорка.

Според информацията от испанските власти бегачът на дълги разстояния се е спускал по скала в пещера въпреки предупрежденията за високи вълни. Отдолу го прихванала вълна и го захвърлила в скалите в Кала Серена. По-късно водолазите извадиха тялото му от пещерата.

„Това е опасно място, където за съжаление има няколко инцидента и смъртни случаи“, споделиха от местната полиция за "Билд".

Лубина, който спечели 10 000 метра на германското първенство през 2002 г., според съобщенията е провеждал тренировки за местни бегачи тази седмица преди трагичния си инцидент. Той е шампион на Германия цели 11 пъти, включително през 2008 г. по ориентиране на дълги разстояния. За последно е живял в Дуисбург и оставя жена и син.

Неговият клуб Ватеншайд потвърди смъртта на спортиста, който сложи край на кариерата си през 2008 г.

Табели предупреждават за опасностите в пещерата. Междувременно входът дори бил зазидан, след като 30-годишен претърпя инцидент в пещерата през 2013 г., а тялото му така и не е открито.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)