ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Гимнастикът Дейвид Хъдълстоун продължава да е национален състезател и никога не е имал намерение да се отказва от България. Това обявиха от родната федерация по гимнастика. Реакцията им идва, след като вчера Хъдълстоун публикува пост във "Фейсбук", в който се сбогува с България. 

22-годишният спортист е роден в Хага в семейството на майка българка и баща американец. Преди месеци Хъдълстоун се раздели с гимнастичката Ерика Зафирова. Сега той заминава за САЩ, където живеят родителите му.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Време беше и това време вече настъпи, да се сбогувам с България... поне засега. Днес ми е последният ден тук и реших да се сбогувам с вас. Затварям тази страница и започвам наново, с по-големи цели в различни обстоятелства и най-важното с изчистен поглед към бъдещето. Ще ми липсва България, но зная, че е за мое добро. Целта ми винаги е била една и докато не я постигна, ще правя каквото и да е, за да я осъществя. Париж идвам за теб", написа Хъдълстоун.

"БФ Гимнастика уточнява, че Дейвид продължава да е национален състезател и никога не е имал намерение да се отказва от националния отбор и националната си принадлежност. На 7 януари Дейвид заминава за САЩ, за да се види със семейството си, тъй като не се е прибирал при тях от 2019 година. По време на престоя си в САЩ той ще продължи своята подготовка. По план трябва да се прибере в България в средата на март, за да продължи тренировки с националния отбор за европейското първенство", обявиха от родната централа.

Припомняме, че Хъдълстоун дебютира за България на Олимпийски игри в Токио през 2021 година и игра всички шест уреда в многобоя, въпреки че имаше сериозна контузия на десния крак.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК


*Снимка: Profimedia.bg