Един от най-големите спортисти и треньори на България - Иван Иванов, даде ексклузивен коментар пред БЛИЦ след като Радостин Василев го атакува. Олимпийският шампион от Барселона 1992, четирикратен световен и петкратен европейски шампион по вдигане на тежести, разкри преди дни за пореден скандал, свързан с родните щанги. Както вече стана ясно, за първи път в историята България няма да участва на Световното по вдигане на тежести за младежи.
 
Спортният министър Радостин Василев, след среща с един от най-добрите ни състезатели - Карлос Насар, скочи на легендарния Иван Иванов. 

"След като изслушах Карлос и проверих документите в ММС, мога да определя изказването на Иван Иванов като невярна манипулация", каза по-рано Василев. 

БЛИЦ откри Иван Иванов на любимото му място - тренировъчната зала, където подготвя шампионите, и то без да получава заплата вече месеци наред.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)
 
"Дали съм разговарял с Радостин Василев ли? Няма какво да говоря с този човек, не знам какво иска от мен. Гледам си работата, тренираме здраво, работим без пари. От началото на годината не сме получавали заплати - нито треньорите, нито състезателите", каза Иван Иванов пред БЛИЦ.

"Някои хора май не знаят, че миналата година спечелихме 40 и няколко медала. На европейското първенство в Москва станахме първи, аплодираха ни на площада в руската столица. Какво да обяснявам, няма смисъл. Цялото правителство да се маха! Смешни са действията им. И това го казвам като човек, който е далеч от политиката. Категоричен съм, че политиката не трябва да се намесва в спорта", продължи легендата.

"Недоумявам как изобщо може някой да се меси във федерацията. Някой състезател му бил казал нещо. Това е несериозно", подчерта Иван Иванов.

"Аз съм треньор, каквото трябва - съм го свършил, но той (б.р. - Радостин Василев) може би не е запознат", каза олимпийският шампион от Барселона`92. 

Попитан колко още би продължавал да работи без заплата, Иван Иванов отсече: "Няма проблеми, ние сме железни мъже!".

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ


*Снимки: LAP.BG