Националният отбор по гребане замина за международната рега в Блед, Словения, която ще се проведе от 11 до 13 юни. Отборът ни е воден от спортно-техническия директор на БФГребане - олимпийската шампионка Румяна Нейкова.

За състезанието в Блед в разширения национален отбор бяха включени Радослав Ангелов, Богдан Зехтински - клуб Черпоков (Пд), Димитър Димитров, Тихомир Великов - клуб Локомотив (Рс), Стелиян Попов, Стоян Чернаев - клуб Хеброс (Пд), Антони Цеков - клуб Академик (Сф).

15 състезатели ще ни представят на регатата. При мъжете на двойка без ще участват Данаил Димитров и Кристиян Василев. При юношите на скиф за разпределението на медалите ще се борят Веселин Русинов, Тери Георгиев, Иван Антов, Стоян Чернаев, Антони Цеков. На скиф лека категория на старта ще застане Неделчо Василев.

При юношите младша възраст на скиф ще участват Стелиян Попов и Христо Данев. На двойка скул при юношите ще гребат Иван Антов и Христо Данев. В дисциплината четворка без в гонките ще се състезават Богдан Зехтински, Радослав Ангелов, Тихомир Великов, Димитър Димитров. При девойките ще участва Биляна Стоянова на скиф./БЛИЦ