Женският ни национален отбор по хандбал победи Узбекистан с 32:28 и остана в битката за титлата на междуконтиненталния турнир “Чалъндж Трофи”. В невероятно оспорван и напрегнат двубой момичетата на Христо Коев и Веселина Златева показаха страхотен характер през втората част, за да стигнат до обрат, след като губеха на почивката.

Българките изиграха слабо първо полувреме, в което изпуснаха много чисти положения, което пък даде шанс на азиатките да водят в резултата почти през цялата част. В края нашите момичета успяха да наваксат изоставането, но тогава пък в помощ на Узбекистан се включи сенегалската съдийска двойка. Така след 16:15 Узбекистан поведе в резултата.

В средата на втората част България поведе в резултата и логично спечели с втората си победа в турнира. Невероятен мач направи Лора Сарандева, която вкара страхотните 17 гола. Глория Павлова и Милена Великова добавиха по 4.

С победата България запази шансове да спечели турнира. За целта нашите трябва да вземат двубоя с абсолютния аутсайдер Нова Зеландия утре от 20:00 часа и да чакат убедителна победа на Узбекистан над Гваделупа. Именно островитянките са лидери в класирането с 3 победи от три мача и могат да загубят първото място при “въртележка” утре.