Отава Сенатърс – ФИЛАДЕЛФИЯ ФЛАЙЪРС 4:7
(1:1, 2:3, 1:3)
* Якуб Ворачек и Скот Лафтън се отличиха с по два гола за успеха на „летците“. Шон Кутюрие, Роберт Хаг и Клод Жиру добавиха по едно попадение, а Калвин Пикар направи 31 спасявания. Брейди Ткачък не само вкара дебютния си гол в НХЛ, а завърши мача с две попадения и асистенция за Отава. Максим Лажои също се разписа два пъти и направи едно голово подаване за „сенаторите“. Крейг Андерсън отрази 38 удара към вратата на Сенатърс.

ВАШИНГТОН КЕПИТЪЛС – Вегас Голдън Найтс 5:2
(1:0, 1:1, 3:1)
* Евгени Кузнецов блесна с гол и три асистенции за Вашингтон при победата над Вегас в мач, който беше повторение на финалния плейоф за Купа Стенли от миналия сезон. Руснакът подаде за двете попадения на сънародника си Александър Овечкин и за гола на Никлас Бекстрьом. Овечкин вече има четири попадения в първите си три мача за сезона. С общ брой от 611 гола той се изкачи на 17-о място във вечната реализаторска листа на НХЛ, изпреварвайки Боби Хъл. В края на мача Ти Джей Оши се разписа на празна врата за Вашингтон, а Брейдън Холтби направи 29 спасявания. Коди Ийкин и Райли Смит бяха точни за Вегас Голдън Найтс, а Марк-Андре Фльори отрази 24 удара.

Анахайм Дъкс – АРИЗОНА КОЙОТИС 2:3 след дузпи
(1:1, 1:1, 0:0, 0:0, 0:1)
* Ник Казинс единствен се разписа при дузпите, а Анти Раанта направи 23 спасявания за първата победа на „койотите“ от началото на сезона. Дилан Стром и Брад Ричардсън се разписаха за Аризона в редовното време, след като Койотис нямаха реализиран гол от началото на сезона. Райън Гибсън и Бен Стрийт бяха точни за Анахайм. Джон Гибсън отрази 37 удара, но не успя да предотврати първата загуба на „патоците“ от старта на първенството.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В НХЛ