Ултрамаратонецът Красимир Георгиев направи нещо невиждано - бяга рекордните 36 часа на пътека в помощ на деца, преборили рака! За това време героят измина повече от 220 километра. 

Както вече стана ясно, каузата е благотворителна и има за цел да се съберат средства за тренировъчни спортни лагери на деца, преборили рака и покриване на разходи за участието им на голямото международното състезание "Игри за победители" 2018 в Москва.    

Бягането на Георгиев започна в 10:00 часа сутринта в петък в "Park Center Sofia" и приключи точно в 22:00 часа тази вечер, когато героят вдигна победоносно ръце и започна да приема поздравления.

"Ти си нашият идол!", приветстваха Краси Георгиев присъстващите в столичния "Park Center", където се проведе събитието.
 
Край пътеката, на която той бяга 36 часа, имаше стотици, които бурно го аплодираха. 

Въпреки умората, Краси Георгиев остана на крака и минути след финала на 36-часовото бягане.  

"Благодаря на всички! Бяха много тежки 36 часа, но човек като реши нещо го прави! Най-важното е, че помогнахме на малките герои. Aз само бягам, те са героите", сподели измореният Краси Георгиев, който се разплака от вълнение.

"Беше тежко, ужасно тежко през нощта. Но с този екип беше ясно, че ще успея. Всички бяха с мен, хората, които бяха около мен и ме поддържаха постоянно. Без тях не бих се справил", добави единственият българин, финиширал в най-тежкото състезание в света - "Бадуотър" (216 километра в Долината на смъртта).

Единствените слизания на Георгиев от пътеката по време на изкючително изтощителното предизвикателство бяха за физиологични нужди и за кратки рехабилитационни процедури, извършвани от един от най-добрите родни кинезитерапевти Димитрина Сивкова. Приемът на храни и напитки Краси извършваше в движение. За разнообразното му меню, както и за ценни съвети и напътствия пък се погрижи треньорката Наталия Величкова, позната от рекордите на Кирил Николов-Дизела и Антония Григорова на Ком-Емине. 

До пътеката, на която Краси бягаше, беше разположен и втори уред. Той беше предназначен за всички желаещи да подкрепят каузата. Стотици бяха включилите се, които за всеки пробяган километър даряваха по 10 лева.

Най-добрият ни боксьор Кубрат Пулев беше един от последните, поставили пари в специалната кутия. Кобрата се яви при Краси Георгиев в 35-ия час от бягането му, за да го поздрави и да му вдъхне кураж. Алпинистът Боян Петров, футболисти и други спортисти също се включиха в каузата, подпомагайки малките герои. Събраната сума в кутията е няколко хиляди лева, отделно има и редица извършени преводи по банкова сметка.

36-часовото бягане имаше онлайн излъчване. Основни организатори на предизвикателството "36 часа" са агенция за дигитален маркетинг и PR "all6", "Roobar", сдружение "Деца с онкохематологични заболявания" и Park Center Sofia. Сред основните партньори са куриерската компания "Ин Тайм -  UPS България", спортен клуб "Бегач", Questers, Wness TV, Fina Style, Running zone, Life Fitness, DRace и други. 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Екипът на БЛИЦ също подкрепи Краси Георгиев! Честито, Шампионе! Адмирации за всички, включили се в каузата!

За дарения по банков път и подкрепа за кампанията:
Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“
IBAN: BG13FINV91501014721936
BIC: FINVBGSF
Първа Инвестиционна Банка АД
Основание за плащане: "36 часа"